Sodablasting

I 1972 ble ingeniører i New York bedt om å finne nye måter å rengjøre The Staue of liberty. Den nye rengjørings metoden måtte ivareta miljøet, redusere avfallet og unngå å skade  statuens  overflate. All bruk av slipende materiale som for eksempel sandblåsing ville vært skadelig for statuens myke kobberoverflate. Sodablasting som er et miljøvennlig og ikke slipende materiale  ble løsningen på dette.

 Soda blast er et miljøvennlig, biologisk nedbrytbart og vann oppløselig blåsmedium.

Selve prosessen med sodablasting innebærer at man bruker spesielle sodablasting blåsemaskiner som blåser natriumbikarbonat mot overflaten som skal rengjøres i en hastighet opp mot 960 km/t. Dette er likt prinsippet til sandblåsing, men i sodablasting  benytter man natriumbikarbonat i motsetning til sand. Det brukes mye luft og bare en liten del blåsemediu. Sodablasting kan brukes på de fleste overflater uten at de blir skadet.  Aluminium, kobber, rustfritt og galvanisert stål, stein, murstein, glass, glassfiber,  harde plastoverflater, tanker, industrimaskiner, motordeler, statuer og skjøre overflater.

De ikke brennbare egenskapene tillater sodablasting i petroleums industrien der andre metoder ikke kan benyttes. En stor fordel er at overflatespenning i metaller ikke blir brutt, noe som eliminerer problemet med flash rust. Siden Sodablasting ikke er giftig kan det også benyttes til rengjøring av produksjons utstyr og lokaler i næringsmiddelindustrien.

Sodablasting har den betydelige fordelen at man kan rense overflater uten å forårsake skade på verken miljøet eller flaten som skal rengjøres.

Vi har flere typer sodablast maskiner slik at vi kan utføre alt av sodablasting.

  Ring Finn Arne for mer info: 411 11 200.

Ta kontakt

Ring Finn Arne for mer info eller et uforpliktende tilbud, mobil 411 11 200.

Kontakt oss