Tørris blåsing

Vi utfører alt av Tørrisblåsing / Tørrisrengjøring, inn og utvendig på bygninger, produksjons maskiner, alt av kjøretøy som anleggsmaskiner, tog, biler etc., elektriske komponenter, fjerning av bitumen, fasaderens, Teknisk renhold av industrilokaler, fjerning av overflaterust og mye mer. 

Vi selger også markedets beste tørrismaskiner fra Cold Jet, markedsleder i bransjen siden 1986. Blast-it Øst er autorisert distributør for Cold Jet.

Blast-it Øst er registrert i Startbank og er en Mesterbedrift. Vi garanterer et fag og håndverksmessig utført arbeide. 

Hva er Tørris blåsing / Tørrisrengjøring?

Tørrisrengjøring / Tørrisblåsing = helt rent uten vann og kjemikaler. Tørrisrengjøring / Tørrisblåsing er en revolusjonerende rengjørings/ blåse-metode hvor man istedenfor tradisjonelle blåsemidler som sand, vann og kjemikaler bruker myk tørris formet som riskorn. Tørrisblåsing / Tørrisrengjøring etterlater seg ikke avfall slik som vann og kjemikalier eller sandblåsing gjør. Det er en tørr og ikke strømførende prosess som derfor også er meget godt egnet til rengjøring av elektriske komponenter. Tørrisen desinfiserer de flatene som blir rengjort noe som er svært nyttig til rengjøring av:  Produksjon maskiner og lokaler i industrien , fasader, bygg inn og utvendig, brannsanering, rens av treverk, fjerning av bitumen, lim, tectyl, tjære. Tørris blåsing kan benyttes til det meste innen Teknisk renhold / Industrirenhold.

Hvordan fungerer tørris blåsing / Tørrisrengjøring?

Hastighet:
Tørrisen blir blåst ut av tørrisblåseren med lydens hastighet noe som medfører at det belegget som skal fjernes begynner og sprekke opp.

Termisk sjokkeffekt:
På grunn av tørrisens lave temperatur (- 79º C) blir det uønskede belegget sprøtt og fortsetter å sprekke opp noe som gjør at tørrisen trenger inn på baksiden av belegget som skal fjernes.

Minieksplosjoner:
Når tørrisen har trengt seg inn på baksiden av det uønskede belegget og treffer den flaten som skal renses, utvider tørrispelletsen seg ca 800 ganger og lager minieksplosjoner som på en skånsom måte sprenger/løfter bort det uønskede belegget uten å skade den opprinnelige overflaten.

Tørris blåsing har samme prinsippet som sandblåsing og sodablasting hvor et blåsemedia blåses ut med luft i en blåsemaskin i høy hastighet mot en overflate som skal rengjøres eller renses. Men her stopper også likheten.

Istedenfor å bruke hardt blåsemateriale som sliper ned overflaten, bruker vi med tørris blåsing myk tørris som ikke sliper ned overflaten som skal rengjøres. Tørrisblåsing er en revolusjonerende rengjørings/ blåse-metode hvor man istedenfor tradisjonelle blåsemidler som sand, vann og kjemikalier bruker myk tørris formet som riskorn. Prossessen etterlater seg ikke sekundært avfall slik som vann og kjemikalier eller sandblåsing gjør.

Det er en tørr og ikke strømførende prosess som derfor også kan brukes til rengjøring av elektriske komponenter med minimal demontering før rengjøring utføres. Tørrisen desinfiserer de flatene som blir rengjort noe som er svært nyttig til rengjøring av produksjonsmaskiner og lokaler i næringsmiddelindustrien. Prøv tørris blåsing i dag!

Hva er de positive effektene ved tørris blåsing?

  • Mykt blåsemateriale, lager ikke gnister, skånsom og ikke slipende rengjøringsprosess.
  • Er miljøvennlig og det blir ikke noe avfall av tørris som blåsemiddel, slik det blir med sandblåsing.
  • Er renslig og bakteriedrepende, er godkjent for bruk i næringsmiddelindustrien.
  • Tillater rengjøring av de fleste gjenstander uten tidkrevende demontering.
  • Kan brukes på elektriske og mekaniske deler uten å forårsake brannfare.
  • Er svært effektivt til industrirengjøring av produksjons maskiner og utstyr, fjerner olje, fett, fastbrent støv, maling, lim og andre, belegg i støpeformer og andre forurensninger som oppstår i produksjonens prosessen.
  • Kan være så forsiktig at vi kan fjerne sot fra et bokomslag eller så aggressive at fjerner sveise slag fra verktøy.
    kan erstatte manuell rengjøring med kjemikalier og vann i utallige industrier og bransjer, man kan spare opptil 80 % av rerngjøringstiden med tørrisblåsing i forhold til manuell rengjøring. Det betyr kortere stans av produksjonen og en mye bedre rengjøring, En glatt og ren overflate blir ikke like fort møkkete som en nesten ren overflate, dette kan bety ferre rengjøringsintevaller. Skal man først stoppe produksjone for rengjøring er det vel en stor fordel at rengjøringen gir et best mulig resultat på kortest mulig tid. Det kan din bedrift spare veldig mye penger på.
  • Ring Finn Arne 411 11 200 for et uforpliktende pristilbud for tørris blåsing av dine maskiner og industrilokaler..

Bruksområder for tørris blåsing:

Dette er bare noen eksempler på hva som kan rengjøres med tørrisblåsing, det er bare fantasien som setter grenser: Husk at tørrisblåsing også desinfiserer de flatene som blir rengjort og at det ikke blir noe avfall fra tørrisen. Tørrisblåsing er en ren og tørr prosess og kan derfor brukes på elektriske komponenter med spenning, dette gjør at vi ofte kan rengjøre maskiner med minimal demontering.

Industrirengjøring av Industrilokaler, produksjonsmaskiner og utstyr:

Tørrisrengjøring er ekstremt godt egnet til industrirengjøring av produksjonsmaskiner , utstyr og industrilokaler.
Spar opptil 80% av rengjøringstiden i forhold til manuell rengjøring! Industrirengjøring med tørrisblåsing vil spare bedriften for mye tid og penger.

Industrirengjøring med tørris rengjøring er en meget skånsomt og kostnadseffektivt rengjørings metode.
Industrirengjøring med tørrisblåsing fjerner enkelt olje, fett, blekk, fastbrent støv, lim og andre uønskede typer belegg uten å skade den originale flaten.

Man kan også rengjøre elektriske komponenter med spenning på uten å skade disse,dette innebærer minimal demontering før rengjøring. Overflater som blir rengjort med tørris blir desinfisert og sterile, viktig ikke minst for næringsmiddelindustrien.
Med tørrisrengjøring får man en bedre rengjøring enn hva man får med manuell rengjøring, hvis en rengjort flate er helt ren tar det lengre tid før den bli møkkete, det betyr at man ikke trenger å stoppe produksjonen like ofte og når rengjøringen går betydelig raskere og er en tørr prosess så slipper maskinene å stå å tørke i flere timer før produksjonen kan startes opp igjen.

Bruker man tørris i industrirengjøring får man betydelig mindre nede tid og mere produksjonstid, det kan dere spare mye penger på!

  Ring Finn Arne 411 11 200 for et uforpliktende pristilbud for tørrisrengjøring / tørris blåsing av dine maskiner og industrilokaler.

Ta kontakt

Ring Finn Arne for mer info eller et uforpliktende tilbud, mobil 411 11 200.

Kontakt oss